Flytta till nytt kontor


Det finns många anledningar till varför ett företag känner att det är dags att byta lokal. Kanske har företaget växt så pass mycket att det inte finns tillräckligt med plats för alla medarbetare, eller kanske lokalen inte längre fyller någon av företagets andra behov. Vad anledningen än är blir detta alltid ett projekt som måste skötas på rätt sätt.

Första steget är så klart att hitta en passande lokal. Det finns ofta många valmöjligheter och fastighetsbolag lägger ofta upp listor på sina lediga lokaler på sin egen webbplats. Detta är bra platser att börja det första utgallringen av lokaler som skulle kunna passa företaget.

När man hittar något som verkar lovande är det dags att göra ett besök i lokalen för att få en ännu bättre uppfattning om planlösningen och tillståndet. Tänk på allt som måste in i lokalen och var allt detta potentiellt skulle kunna stå. Se även till att det finns tillräckligt många separata rum för allt från privata kontor till konferensrum där arbete kan utföras ostört.

Är det något som saknas eller inte överensstämmer med de exakta behov man har kan man alltid överväga att göra vissa förändringar innan inflyttningen, så länge fastighetsägaren accepterar det.

Att sedan förhandla om hyresavtalet är en en viktig punkt som många tar lite väl lätt på. Till att börja med bör man aldrig vänta till sista minuten med förhandlingarna. Förväntar man sig att man kan få som man vill utan att riktigt ha påbörjat några riktiga förhandlingar kommer man ofta vara i en svår sits om man börjar förhandla det sista man gör.

Var även noga med att titta på uppsägningstiden. Denna kan variera en hel del beroende på vilket fastighetsbolag man hyr från. Det normala ligger mellan 1-3 år , men det finns även de som har längre än så.