Att anställa personal för första gången


Många företagare som driver egen näringsverksamhet är helt själv på företaget. Har företaget dock vuxit så pass att man inte längre har möjligheten att sköta allt själv längre kan man behöva anställa någon. Detta är ett stort steg och något man borde ta på största möjliga ansvar.

Att anställa betyder att man inte bara driver eget utan även blir arbetsgivare. En hel del ytterligare ansvar och skyldigheter kommer med detta och det gäller att vara beredd på allt vad detta betyder.

Innan man ger sig ut på jakt efter en medarbetare är det viktigt att tänka på vilka arbetsuppgifter denna person kommer att behöva ta sig an. Mest troligt är egna företagare mycket väl insatta i allt som ska göras i företaget, men det är inte alla som suttit ned och försökt definiera detta.

Efter detta steg är det dags att skriva en platsannons som lockar till sig rätt person. Beskriv först tjänsten kortfattat men tydligt. Detta hjälper läsare att snabbare avgöra om de passar in i rollen eller inte. Lista de mest centrala uppgifterna som kommer att ta upp huvuddelen av tiden i arbetet. Satsa på en professionell ton i texten men undvik att vara allt för formell.

Se också till att skriva lite kort om företaget. Detta är som en form av marknadsföring och har som uppgift att väcka intresse hos läsaren. Om arbetet inkluderar vissa förmåner är det också smart att nämna dessa.

Som CV:n börjar trilla in är det bäst att först kontrollera att de uppfyller eventuella krav som ställs på tjänsten och att de helt enkelt kan anses kvalificerad för arbetet. Skicka gärna mejl till alla kandidater, oavsett om de ska få komma in på intervju eller inte. Att få veta så snabbt som möjligt är alltid uppskattat av arbetssökande och ger ett professionellt intryck.

Vanligast därefter är så klart att kalla utvalda kandidater till intervju där man får chansen att ställa lite ytterligare frågor och bedöma dem i person. Men det går även att testa dem på andra vis och lära sig ett och annat en vanlig intervju vanligen inte fångar upp.

Att välja rätt slutkandidat är inte alltid så enkel. Ett tips är att för varje person gå tillbaka till kravprofilen och fråga sig hur bra de passar in på den. Tänk dock på att prioriteringar kan förändras under processen och det kan vara av bra anledningar också.