Få ut mer av dina anställda


Att ta hand om ett företag är en väldigt komplex uppgift. Du ska sköta ditt eget jobb, se till att de anställda sköter sitt och se till att företaget går bra. Detta kan verka som en svår uppgift, och det är det också. Men det finns flera sätt du kan arbeta på för att din arbetsplats ska fungera bättre.

Först och främst är det viktigt att du och dina anställda arbetar som ett team. Alla är viktiga när företagets mål ska nås. Se det som ett korthus. Om en inte gör sitt jobb kommer allt rasa. Det är därför viktigt att alla känner sig uppskattade och förstår varför just deras arbetsuppgifter också är viktiga. Du kommer då få nöjdare anställda vilket troligtvis också kommer synas i era resultat. Att ta sig tid för sina anställda och etablera en bra kommunikation med de är därför nödvändigt för att ni ska lyckas.

Ett annat bra tillvägagångssätt kan vara att ge sina anställda någon form av mervärde. Det behöver inte vara något stort men signalerar ändå att ni satsar på era anställda och värnar om deras personliga utveckling. Oavsett om det är friskvårdstimme, HLR-kurs eller något annat så kommer det innebära mer glädje bland dina anställda.

Som du säkert vet är det ofta lätt att peka finger eller berätta när något går fel. Men hur bra är du på att berömma? Tror du att dina anställda vet vilket bra jobb du tycker att de för? Här kan det vara läge för självrannsakan. Det är bättre att du ger för mycket beröm än att du en morgon möts av ett uppsägningsbrev på skrivbordet bara för att den anställde inte kände sig uppskattad.