En välkomnande arbetsplats


Om det bedrivs det verksamhet där besökare kommer till arbetsplatsen så gäller det att se till så de får ett trevligt bemötande och känner sig välkommen. Det finns många sätt att ge ett första intryck på en arbetsplats. Framförallt så är ett trevligt bemötande det som som kunder bör få. Ett välkommen och en fråga om vad de behöver hjälp med.

Det är mycket beroende på vilken form av verksamhet som bedrivs och vilka som besöker arbetsplatsen. Att hålla arbetsplatsen städad och ren är naturligtvis inte bara för besökare utan även för de som arbetar där ett trevligt inslag om det är välstädat och rent. Det är enkelt att skaffa välkomnande entrémattor med tryck vid ytterdörren som gör att besökare inte bara kan torka av sina fötter utan får ett välkomnande direkt när de kommer in till företaget. Se till att det är en trevlig miljö som är det första som man möter när man kommer in på företaget.

Det kan även vara trevligt att skaffa lite möbler i entrén där man kan slå sig ner i väntan på den man ska träffa. En kaffeautomat som är lätt att hantera så kan man bjuda på en kopp kaffe medans man väntar. Man kan även slå sig ner tillsammans med besökare för att prata en stund innan möten eller annat som ska hända. Ett trevligt och välkomnande bemötande räcker väldigt långt. Som anställd så får man inte undvika besökare utan fråga om man kan hjälpa till på något sätt. Bättre att man frågar en fråga för mycket än inget alls.