Arbeta med affiliates


Affiliates är en form av marknadsföring unik till internet och används i någon utsträckning av väldigt många branscher på nätet, både stora och små. Här förklarar vi vad detta är och hur det går till.

affiliate_394579861

En sajt behöver ju först och främst besökare för att kunna börja bli lönsam. Men det är inte som en butik på gatan där man kan mer eller mindre garantera att ett viss antal personer kommer att gå förbi den varje dag. För att hitta till en sajt behöver man ju antingen veta den exakta adressen (url:en) eller få en länk till den. Och bara för att man skapat en sajt betyder ju inte det att den magiskt kommer att dyka upp på förstasidan i sökresultaten, detta är ett helt annat problem kallad sökmotorsoptimering.

Men att just få besökare till en sajt är precis vad affiliatemarknadsföring ämnar att åstadkomma genom att skapa länkar på sajter som folk redan besöker. Det första steget är att söka sig till ett affiliatenätverk. Det är dock inte dessa som skapar länkarna. Istället har de kontakt med mängder av sajter som drivs av företag eller privatpersoner som kan tänka sig inkludera ens egen sajt bland alla andra de länkar till.

Det spelar nästan ingen roll i vilken bransch man är verksam då affiliatenätverk har kontakt med alla möjliga typer av sajter. En del brascher är dock större inom detta än andra. Ett bra exempel på detta är de som länkar till casinosajter. Detta segment är helt och hållet nätbaserad och har därför satsat mycket på denna typ av marknadsföring.

En av de bästa delarna med affiliatemarknadsföring är att det är en helt och hållet prestationsbaserad typ av samarbete. Om en sajt inte lyckas vidarebefordra några besökare alls till ens egen betalar man dem heller inget. Eftersom man endast betalar för resultat kan man se ett stort värde i de pengar man faktiskt spenderar på denna form av marknadsföring.